11:00

BP P05-3

Referat: Älvsjö AIK Svart 2 - BP P05-3

Efter två veckors uppehåll från matcher så var det återigen dags för match och denna gång stod Älvsjö AIK för motståndet. Detta var också första gruppspelsmatchen i Ersans Pokal.

Killarna var laddade och det märktes från start. Oskar hade vaknat på rätt sida och redan i första minuten bröt han en boll från målvakten och satte dit 1-0. Tre minuter senare skapar vi en hörna som Oskar slår lågt mot första stolpen och där deras målvakt olyckligt tappar in den och 2-0 är ett faktum. Minuten senare skapar Älvsjö en hörna och då tappar vi markering och de kan snyggt sätt dit 2-1. Vi har ett väldigt fint passningsspel som sätter oss i många fina lägen på offensiv planhalva. I 12:e minuten har Ture (hans premiärmatch med oss) ett skott som målvakten räddar. I 13:e skjuter Filip utanför och minuten senare har han ytterligare ett skott utanför. I samma minut bryter vi ett av deras uppspel och Adam kommer till skott men målvakten räddar till hörna. Hörnan slås från vänster av Viktor och han slår den på bortre stolpen där Filip dyker upp och sätter dit 3-1. I 16:e minuten spelar Lucas fint fram Oskar som gör sitt tredje mål för dagen. Två minuter senare gör Adam en fin dribbling men skottet går mitt på målvakten. I halvlekens näst sista minut spelar återigen Lucas fint fram Oskar, som sätter dit sitt fjärde mål till ställningen 5-1 som också blir paussiffrorna.
I andra halvlek fortsätter vi med vårt fina spel. I 4:e minuten har Lucas ett skott utanför och strax därefter har Adam ett skott över. I 8:e minuten tar Lucas återigen ett skott och även denna gång går den utanför. Minuten senare kommer en riktig delikatess. Adam spelar fint fram Oskar på högerkanten och han lyfter in den framför mål där Lucas slår till på volley, men den går tyvärr över. I samma minut spelar Oskar fram Malcolm, som fintar sin back men skottet går utanför. De gånger Älvsjö sticker upp, så står kapten Henebratt med sina backkollegor Lukas och Einar allt som oftast rätt och bryter bollarna. I 12:e minuten hamnar vi dock fel och Älvsjö får ett friläge men Yusuf gör en fin räddning. Han sätter igång bollen snabbt och vi kommer till ett fint anfall där Adam spelar fram Filip som gör 6-1. Killarna fortsätter trumma på. I 14:e har Ture ett skott utanför och strax därefter har Filip också ett skott utanför. I 16:e spelar Oskar fram Lucas men skottet går mitt på målvakten. Minuten senare tar Malcolm ett skott som målvakten räddar och direkt när bollen kommer ut igen får han en ny chans, men även denna gång går skottet mitt på målvakten. I matchens sista minut spelar Malcolm fram Lucas som sätter dit 7-1, vilket också blir slutresultatet.

Detta var en väldigt fint genomförd match av alla 11 killarna. Hårt jobb men framförallt ett oerhört fin passningsspel gjorde att det blev en sådan stor seger. Utöver målen så hade vi ytterligare 16 avslut som gick på eller utanför mål.

Ingen träning imorgon utan nästa träning blir på onsdag. Sedan är det två matcher nästa helg.